HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  mTm crewmTm crew  

Share
 

 Samo za admine pravila i ostalo!!!

Go down 
AuthorMessage
soNFTW
wL Lider
wL Lider
soNFTW

Posts : 141
Join date : 2008-12-11
Location : de_dust2

Samo za admine pravila i ostalo!!! Empty
PostSubject: Samo za admine pravila i ostalo!!!   Samo za admine pravila i ostalo!!! Icon_minitimeThu Dec 11, 2008 9:02 am

Postovane kolege,
da ne bi bilo nesporazuma u radu, ovo treba da budu neka opsta pravila ponasanja administratora.

1. Osnovna uloga administratora je davodi racuna o igr, da zastiti dobre i korektne igrace od svega sto moze da im pokvari "uzitak u igri". U to se ubraja prozivanje, psovanje i vrijedjanje na bilo kojoj osnovi. Na serveru postoji plugin koji "skriva" psovke i uvrede. Ako filter sakrije tu rijec, ne smatra se psovkom, ali ako psovac pocne da zaobilazi filter - opomenite ga, i ako to ne pomaze - uklonite ga sa servera.
Administrator treba da bude uzor igracima na serveru, jer ako se mi ne ponasamo u skladu sa nasim pravilima, nema logike da to tjeramo druge da postuju.

2. Administrator bi trebao da otkriva cheatere, i kad bude 100% siguran da je neko cheater, onda da ga ukloni sa servera. Radi nase sigurnosti, obezbjedite da se snimi demo koji ce u eventualnim zalbama biti dokaz da je neko imao cheat. U slucaju da je igrac nepravedno banovan, administrator ce da snosi posljedice. Od tezine greske zavisi kakva ce posljedica da bude. U najtezim slucajevima, administrator ce da izgubi amx. Skidanje ban-a moze da uradi samo administrator koji je ban dao ili glavni administrator. Ako to uradi bilo ko drugi - ostaje bez amx-a.
Ako niste sigurni da je neko cheater - nemojte ga banovati. Snimite demo, dajte ga da pogledamo i onda cemo odluciti sta ce biti dalje. Nemojte da banujete ako niste 100% sigurni, jer time stetite svom ugledu i ugledu servera.

3. Kampovanje ili "stekanje": dozvoljeno je da se neko sakrije i da kao CT cuva bomb site, ili da T cuva postavljen c4! Ako se u roku ne postavi C4, ili se bomba defjuzira, ili istekne vrijeme za obavljanje misije, plugin slayloose team ce da pobije one koji nisu obavili zadatak. To olaksava posao administratoru, jer ne mora da se smara za proganjanjem kampera.
Ali debilno stekanje na spawnu, kao sto se cesto desava da neko od T na de_train ostane na svom startu sa AWP - nije dozvoljeno. Naravno, ne treba odmah krenuti sa kick / slap / ban, vec tom igracu skrenuti paznju da je to zabranjeno. Ako vas ignorise, par puta amx_slap nick 0 da mu se skrene paznja na upozorenje, a ako ne pomaze - onda amx_slay svaki put kad ostane na spawn. Osjetite igru, probajte da radite na poboljsanju kvaliteta igre na serveru.
DODATAK!
Ako neko stoji na spawn ili u neposrednoj blizini spawna (kao teror na dd2 ili train) kampujuci sa awp bez ideje da krene da postavi c4 ili slicno takvog mozete da jednim slapom upozorite da treba da se pomjeri ili slay ako to ne cini. Ovakvu kaznu mozete da primjenite samo ako je proslo dovoljno vremena od pocetka runde, tacnije, ako je vrijeme uslo u zadnjih 60 sekundi do isteka runde.

4. Izbjegavajte rasprave sa igracem - vase je da opomenete a ne da se ubjedjujete. Ignorisite eventualne provokacije, sve dok ne postane vrijedjanje. A vrijedjanje administratora - snimite screenshot sa uvredom (tipka f5 po defaultu) a tog koji vas vrijedja uklonite sa servera (kick, ban na par minuta da se ohladi). Ali i tu imajte takta - jer nije svaka rijec uvreda - ali psovke ili teske uvrede slobodno kaznite. Ali nemojte za svaku glupost da kikujete.

5. Mape se na serveru mjenjaju samo preko amx_votemap ili kad ih server mjenja kroz mapcycle. Da bi se mapa mogla staviti na vote, to mora da zatrazi neko od igraca. Ako vote prodje, mapa moze da se promjeni i nikako drugacije. Ako administrator na osnovu svog nahodjenja promjeni mapu sa amx_map samo zato sto se to njemu igra - ostaje bez amx-a!

6. Eventualna neslaganja izmedju administratora:
Svaki sukob misljenja izmedju administratora se iskljucivo rijesava na ovom forumu, u admin sobi. Svaka takva "razmjena misljenja" izmedju administratora dok su na CS serveru ide iskljucivo preko amx_chat (team say @ poruka). Javno "neslaganje" izmedju administratora je zabranjenom a oni koji to ne budu postovali izgubice amx.

7. Svaki administrator koji tek dobije amx nek prvo prouci pravila, nek se malo privikne na amx komande, nek se konsultuje sa starijim (po stazu) administratorima prije nego sto reaguje.

8. Zabranjeno je UTICANJE NA CVAR KOMANDE SERVERA - primjer gasenje friendlyfire, mjenjanje roundtime ili bilo kojeg drugog parametra koji spada u podesavanje servera. Administrator koji to uradi izgubice amx.

9. Onaj administrator koji vise ne zeli da to bude, treba da ostavi svoj post u temi "OSTAVKE" na
Dovoljno je da ostavi i praznu poruku i smatram da je dao otkaz. Komentarisanje u toj temi nije dozvoljeno, jer bilo kakav post ce se smatrati otkazom.

PRAVILO IZNAD PRAVILA
Postovane kolege da bi se zastitio server i one kojima je do njega stalo uvodimo sljedece pravilo
Svaki admin koji ne postuje osnovna pravila servera (procitaj kad udjes na server ili ovdje) ili pogresi kod odstranjivanja igraca (kick,ban) dobija minus a sa dva minusa se gubi amx, minus se brise za 45 dana jer ko radi i grijesi!!!

Ocekujem od vas da se u skladu sa ovim ponasate. Naravno, ne moze se u ovom spisku pravila da obradi svaka situacija - ali budite realni i pravedni. Ponasajte se u skladu sa nekim opstim zivotnim pravilima ponasanja - i nece biti problema. Nemojte biti osioni, grubi, neljubazni jer to steti serveru i tjera igrace. Budite im na usluzi. Ali to ne znaci da trebate da trpite, vec samo da imate razumjevanja za sve.
Server je tu radi igraca, a i mi smo radi toga tu. Cuvajte dobre i kvalitetne igrace, potrudite se da igra bude uzivanje za sve.
Back to top Go down
View user profile http://www.mtm-cs.com
 
Samo za admine pravila i ostalo!!!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» moji najdraži citati...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Forum :: Obavjestenja foruma-
Jump to: